Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

5:41 μ.μ.



Πολύ καιρό τώρα παρακολουθώ το ιντερνέτ και την τηλεόραση να προτρέπουν τον κόσμο να φύγει από την κόλαση της πόλης και να πάει να ζήσει στον παράδεισο του χωριού.
Παρουσιάζουν ιδικές φωτο από την Ελλάδα που τα φωτογράφισαν στο πέρασμα τους από εκεί και τους μάγεψαν… δεν διάφανο ότι η ελληνική ύπαιθρος είναι γεμάτη ομορφιές που σε καλούν σαν μάγισσες.
Είναι όμως εφικτό αυτό η όλα αυτά είναι όνειρο θερινής νυκτός????
Ζω στην επαρχία εδώ και 11 χρόνια και δεν την αλλάζω την ζωή μου με την ζωή της πόλης… αλλά γιατί πάντα υπάρχει ένα αλλά…
Για να πάρεις την απόφαση να φύγεις υπάρχουν κάποια ερωτηματικά…
Έχεις οικογένεια??? Παιδιά???
Τα παιδιά χρειάζονται βιβλία, φροντιστήρια και ότι γενικά χρειάζεται ένα παιδί στην πόλη υπάρχουν εκεί βιβλιοπωλεία και φροντιστήρια η θα αναγκάζεσαι να κάνεις χιλιόμετρα με το αυτοκίνητο πάνω κάτω όλη μέρα για να μορφωθούν τα παιδιά σου????
Υπάρχει σχολειό κοντά??? Κι αν όχι περνά λεωφορείο από το χωριό η θα έχεις πήγαινε έλα????
Το πήγαινε έλα με αυτοκίνητο έκτος ότι έχει βενζίνες έχει και χαμένο χρόνο από την αγροτική σου.
Υπάρχει κοινωνική ζωή στο χωριό??? Να πας με την σύζυγο να πιεις ένα καφέ??? Να ψωνίσεις ρούχα??? Γιατί αν κάνεις 40 χιλιόμετρα για ένα παντελόνι η για να πάρεις ένα δέμα δεν λέει…
Έχεις δουλειά στο χωριό??? Ένας μισθός, ένα εισόδημα μην περιμένεις να πληρώσεις φως, νερό ,τηλέφωνο από τις ντομάτες και τις γίδες…. Δεν πληρώνονται!!! Τις ζωοτροφές, τα φάρμακα τα δικά σου και των ζώων, τον γιατρό, τον κτηνίατρο την εφορία, πως θα τα πληρώσεις???
Έχεις σπίτι στο χωριό??? Έστω και παλιό αλλά κατοικήσιμο??? Γιατί αν πληρώνεις ενοίκιο τότε βράστε όρυζα…!!!
Έχεις χωράφι??? Για να βάλεις πατάτα είναι καλό το χώμα για να έχεις παραγωγή???? Θέλεις κι άλλο χωράφι για χόρτα για τα ζωντανά… δεν λέει να αγοράζεις το χόρτο… ιδικά το τριφύλλι είναι πανάκριβο εγώ για 3 ζώα και 4 κουνέλια μάζεψα φέτος 100 25κιλες μπάλες για να περάσω τις ήμερες που τα ζώα είναι σταβλισμένα λόγο κακών καιρικών συνθηκών.
Έχεις χώρο για στάβλο??? Τα ζώα κάπου πρέπει να μηνούν… κοτέτσι??? Έχεις τα χρήματα για να φτιάξεις θέλεις τουλάχιστον 1000 ευρώ για να κάνεις ένα στάβλο που θα στεγάζεις τα ζωντανά σου. Αχυρώνα???? Που θα βάλεις το χόρτο για το χειμώνα να μην βρέχεται και σαπίζει και κανει κακό στα ζώα????
Αποθήκη για την πατάτα σου, την κλωσσομηχανη σου, το κρασί και το λάδι σου και ότι άλλο αποθηκεύσεις???? Ένα δεύτερο ψυγείο για το τυρί σου??? Καταψύκτη για το κρέας σου???
Για να οργώσεις το χωράφι σου θέλεις η τρακτέρ η χρήματα για να πάρεις κάποιον να τα οργώσει???
Αλυσοπρίονο??? Χορτοκοπτικό??? Δίχτυα για τις ελιές???? Τσαπιά, πριόνια ,τσεκούρια????
Μια σόμπα ένα τζάκι για θέρμανση??? Ξύλα??? Που θα βρεις???...
Αυτά είναι που χρειάζεσαι για αρχή… με το καλημέρα στο χωριό… Αν λοιπόν αυτά είναι κανονισμένα… τότε μην κάθεσαι καθόλου μάζεψε τα πράγματα σου και απόλαυσε τον παράδεισο που ανοίγετε μπροστά σου… ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ!!!!

http://mikrifarma.blogspot.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου